Nyheder


15. april 2024

I går kørte vi de første dyr på sommergræs. De 2 kvier, Cassie og Coral, er kommet til Aasedamsengen, hvor de om en måneds tid nok får besøg af en ungtyr.

I dag har der været en del kørsel frem og tilbage. Vi startede med at aflevere 1 kvie (Darling) og 2 stude (Doppler og Dante) på Sorteengevejen, hvor vi håber, at Tove og Martin får masser af underholdning.

Så blev de store stude (Gandalf, Cooper og Chap) kørt til Borgedalssletten i Rø Plantage, hvor man kan møde dem, hvis man går på Højlyngsstien deroppe.

Sidst, men ikke mindst, flyttede Ampul og hans søn, Draco, ned på foreløbigt sommergræs herhjemme, nede ved skoven.

Vi har så stadig 3 stude herhjemme, som snart skal på sommergræs på en privat afgræsningsaftale, og vores 6 køer med 5 kalve, der snart skal ud på Grønnevad.


14. april 2024

Så er der fuldt hus, hvad angår kalve i år. Den 5. og sidste kalv blev utroligt nok også en kvie. Den er rødbæltet og hedder Munkhøjs Evita. Se Evita HER.


12. april 2024

Vi må konstatere, at det ER et kvie-år, for i dag fik vi den 4. kalv, som også var en kviekalv. Snehvide havde kælvet her til morgen, så nu mangler vi kun, at Anastasia (egen avl og datter af Snehvide) leverer årets sidste kalv. Kalven, som er født i dag, har fået navnet Munkhøjs Enya - og hende kan du se HER.


11. april 2024

Hold da op - jeg tror, det er et kvie-år for os i år. I hvert fald har vi i dag budt velkommen til årets 3. kalv - en hvid kviekalv. Som sædvanlig får vores datter, som bor i Kenya, lov at vælge navn til en eller to af vores kalve, så denne lille kvie har fået navnet Munkhøjs Eileen - se hende HER.


6. april 2024

Endnu en kviekalv til os. På en dag med flot vejr. Mød Munkhøjs Elektra HER.


5. april 2024

I dag blev dagen, hvor årets første kalv blev født. En kold og tåget dag, men kalven havde det fint, da Per kom ud til morgenens gøremål. Se den nye kviekalv - Munkhøjs Ember - HER.


28. marts 2024
Så er vi lige om lidt der, hvor den nye årgang kalve begynder at komme til verden. Den ene af køerne aborterede desværre i vinters, så vi venter kun 5 kalve i år.


Studene, som har gået i Rø Plantage, blev hentet hjem den 4. januar, hvor vi havde snestorm, men køerne, som vi gerne må fodre jf. beredskabsplanen, blev ude i Grønnevad indtil den 6. februar.


5 af tyrene fra sidste år er blevet kastrerede, så de er klar til udbinding på naturarealer omkring maj måned.

Den sidste af tyrene, den hvide Draco, har vi en bytteaftale omkring, så vi får en ung tyr med fremmed blod, der skal gå sammen med vores 2 stk årgang 2022 kvier, Chanel og Cassie denne sommer.

På den måde er vores regnestykke gået op, så vi har dyr at sætte ud på alle de arealer, der skal afgræsses.