Februar 2022:
Årets første kalv (og vores første Ampul-afkom) kom til verden tidligt om morgenen den 16. februar. De næste 2 køer valgte at kælve, mens vi var på en ferietur til Færøerne, så Pernille var alene hjemme, og det var en utrolig regnfuld periode. Men alt gik fint.

4. Maj 2022:
Vi måtte vente helt til 1. april, før næste Ampul-afkom var en realitet. En skøn hvid tyr med røde ører og rød mule.
Herefter kunne vi så sætte 4 køer med kalve og Ampul ud i Grønnevad for sommeren. Pippa (som ikke får kalv før til vinter), Mascha og Trine går herhjemme og må vente, til de 2 sidstnævnte har fået deres kalve. Og formentlig skal Anastasia, som nu er 2 år gammel, så med derud.

2 af de sorte køer, Petra og Blackie, kommer ikke med på Grønnevad i år, da de i stedet er lånt ud til at holde en græsmark nede og være "slow-TV" hos nogle søde mennesker, hvor vi plejer at slå græs. De ville gerne have nogle dyr at kigge på, så nu nyder de synes af de 2 - og forhåbentlig kommer der snart kalve. Det nærmer sig i hvert fald. Måske får de senere besøg af en af vores hvide tyre.


De 4 tyre fra sidste år blev også i dag sat på græs herhjemme. Og studene afventer, at der er blevet hegnet på en ny skovfold, hvor de skal op at gå. 


Åbenbart har Ampul lavet babyer i hold, for nu gik der lang tid, hvor der ikke kom flere kalve. Endelig den 18. maj fik vi årets 5. kalv, og den var knap nok tør, førend den næste meldte sin ankomst. Så nu har vi 6 kalve efter Ampul og venter spændt på de sidste 2 i denne omgang. Desværre sprang Pippa over, så hun får først kalv til vinter. 

Den 12. januar 2022 blev dagen, hvor de sidste køer samt tyren, Ampul, blev hentet hjem for at gå resten af vinteren. Vi venter de første kalve på de sortbeltede køer medio-ultimo februar, hvis Ampul har gjort sit arbejde godt. Så kalvene bliver født herhjemme, hvor vi kan holde øje med dem.

Vi har dyrene gående i 3 små flokke. Ampul går sammen med de sortbeltede - og de hvide køer, de sorte køer går sammen med de unge kvier og stude og de sidste, nemlig 4 tyrekalve fra 2021 går i en rundbuehal med en stor løbegård, hvor de hygger.